Predstavljene revolucionarne četkice za zube


Izvor: dnevnik.hr


Japanska tvrtka Yumeshokunin je na tržište lansirala dvije nove četkice za zube - jednu na solarnu energiju uz koju nema potrebe korisiti i zubnu pastu te drugu od nanomaterijala koja jamči kako će vam usta ostati čista tijekom 24 sata nakon što s njome ujutro operete zube.
Shiken Soladey-J3X je revolucionarna četkica za zube koja jamči kako će vam zubi biti biserno bijeli i bez uporabe zubne paste, a u ograničenim količinama na tržištu se pojavila u travnju.

Četkica na solarnu energiju u sebi ima elektrodu od titanijum dioksida i to točno ispod najlonskih niti. Kada sunce osvijetli elektrodu, oslobađaju se elektroni koji reagiraju s kiselinom u ustima i suzbijaju nastanak zubnih naslaga. Novu četkicu je već prepoznala industrija za oralnu njegu - dobila je prvu nagradu na prošlogodišnjoj Svjetskoj dentalnoj konvenciji u Dubaiju i to između čak 170 predstavljenih 'novotarija'. Cijena četkice je 4.300 japanskih jena, tj. oko 40 eura.

A ako nemate baš previše vremena za pranje zubiju onda je za vas idealno rješenje četkica Misoka. Dovoljno je pranje tek jednom dnevno, jer su njezine dlačice prekrivene nanomaterijalima, pa otklanjaju naslage i površinu zuba čine vodonepropusnom i na taj način štite od stvaranja karijesa, tvrde u tvrtci Yumeshokunin. To znači, dodaju, kako se ni bakterije ni ostaci hrane neće lijepiti za vaše zube puna 24 sata, bez obzira koliko ste toga u međuvremenu pojeli.

U tvrtci smatraju kako će ova četkica biti pravi hit kod biznismena i ljudi koji tijekom dana nemaju vremena za dodatno pranje zubiju, a brine ih imaju li loš zadah. Ova je četkica predstavljena u veljači na međunarodnom sajmu u Tokiju i stoji 15 dolara.