5 najskupljih laptopa na svijetu

Bilo zbog specifikacija, prestiža ili materijala od kojih su napravljeni, pogledajte najskuplje laptope na svijetu.

5. Rock Extreme SL8



Za ovaj se laptop tvrdi da je najbrže prijenosno računalo na svijetu sa specifikacijama: Intel Core 2 Quad procesor, NVIDIA 9800 GPUs u SLI i 8GB RAM-a. Opremljen je blue rayem sa prikazivanjem u visokoj rezoluciji. Svaki vlasnik ovog računala zasigurno mora biti ponosan. Cijena je $5.000, a mislimo i da je opravdana s obzirom na njegove odlike.

4. Voodoo Envy H171



Ukoliko želite laptop visokih performansi koji je već optimiziran, trebali biste razmisliti o ovom laptopu. Već je optimiziran tako da će davati maksimum u izvedbi. Specifikacije: Intel Core 2 Extreme X6800 procesor, 4 GB RAM-a, dvostruki Nvidia Quadro FX Go 2500m grafički čipovi, 1,3 megapikselna kamera, dual 250 GB hard disk, 7 u 1 čitač memorijskih kartica, dual layer DVD-RW pogon i 17-inčni zaslon 1920 x 1200 visoke rezolucije. Ono što je još posebno kod ovog laptopa je mogućnost odabira između 14 opcija tetovaža za kućište. Cijena ovog prijenosnog računala je $8.500.


3. Ego za Bentley



Po slici ovoga laptopa, sigurno ćete odmah zaključiti da ovo nije laptop za muškarce. Autentičnost Bentleyevog loga čini ovaj laptop iznimno elegantnim i dostojnim utakmice sa Bentley automobilom istog vlasnika. Boja laptopa može odgovarati boji Bentley automobila. Ovaj laptop najčešće se nađe u rukama žena koje mogu potrošiti $20.000 samo za modni dodatak koji je usklađen s automobilom. Napomena: laptop koristi samo 64 bit za Vistu i ima 160 GB hard diska.

2. Tulip E-Go Diamond




Ovaj laptop je poznat kao "najluksuzniji laptop na svijetu". Vjerojatno je istina, procjenite sami. Razlog je to što je laptop dizajniran u obliku ženske torbice sa dodacima od kroma. Drška laptopa se može izaditi i od bijelog zlata i dijamanata. Stoga, cijena može doseći i do $355.000. Ne pitajte puno za performanse jer po njima ovo je obični svakodnevni laptop. Samo 12 inčni zaslon, 2 GB RAM-a, 160 GB tvrdog diska, integrirana web kamera, Bluetooth 2.0 i DVD snimač. Trebali bi biti poprilično bogati za potrošiti toliko novaca samo na laptop.

1. Luvaglio One Million Dollar Laptop



Naslov govori sve. Trebate samo milijun dolara da biste bili vlasnik ovog laptopa. Radi se po narudžbi i dobiti ćete vlastiti dizajn i specifikacije. Također možete odabrati od kakvog će materijala biti kućište: drvo, metal ili željezo. Također, napravljen je tako da vlasnik može sam nadograđivati hardware. Ovaj laptop je opremljen sa 128 Solid State Drive, MP3 playerom ugrađenim u USB stick i opremljen funkcijom "integriranog čišćenja zaslona".